Covrigei cu mac şi sare

covrigei cu mac si sare jpeg

Iată o reţetă deosebită de covrigei cu care să îţi întâmpini micii urători. Este o reţetă simplă şi delicioasă de covrigei cu mac şi sare.

Covrigei cu mac şi sare - Ingrediente

500 g făină 200 g unt 1 linguriţă zahăr 25 g drojdie (un cubuleţ) 2 ouă 1 linguriţă sare 130 ml lapte 1 lingură ulei de masline sare grunjoasă mac

Covrigei cu mac şi sare - Mod de preparare

Prepari aluatul din ingrediente la temperatura camerei. Amesteci zahărul cu drojdia, până se lichefiază, şi adaugi laptele călduţ. Într-un vas încăpător, frămânţi făina cu untul, apoi încorporezi uleiul, un ou frecat cu sare şi drojdia cu laptele. Laşi să crească 20-30 de minute, apoi modelezi baghete de aluat de 20 cm lungime şi le dai formă de covrigei. Pui într-o tavă tapetată şi ungi cu ou bătut. Presari mac pe ei. Pe unii poţi să pui doar sare grunjoasă. Dai la cuptorul preîncălzit. După 10-15 minute, când încep să se rumenească, îi scoţi.

Covrigei săraţi

Covrigei săraţi

Covrigei bavarezi

Covrigei bavarezi

Covrigei ruseşti

Covrigei ruseşti