Covrigei pufoşi umpluţi cu gem

Strawberry jam cakes jpeg

Sunt puţin mai migăloşi de modelat, ar rezultatul final este o încântare atât pentru ocji cât şi pentru papilele gustative, mai ales dacă îi umpli cu gemul preferat.

De ce ai nevoie pentru covrigei

Pentru aluat

340 g făină

34 g zahăr pudră

34 g unt

2 gălbenuşuri

20 g drojdie

1 praf de sare

165 ml lapte

coaja de la o lămâie

Pentru umplutură

300 g gem de căpşuni

Cum se prepară covrigeii

Înmoi drojdia în jumătate din cantitatea de lapte şi o laşi deoparte. Separat, amesteci gălbenuşurile cu untul, restul de lapte, coaja de lămâie şi sarea. În drojdie adaugi zahărul, apoi torni amestecul peste compoziţia cu ouă. La final, adaugi făina cernută şi frămânţi aluatul până devine nelipicios şi elastic. Laşi aluatul la loc cald, acoperit cu un prosop, 20 de minute. Ulterior, îl frămânţi 2-3 minute, apoi îl laşi din nou deoparte alte 20 de minute.

Împarţi aluatul în două bucăţi. Întinzi o parte cu sucitorul şi decupezi 10 cercuri. Din cealaltă bucată modelezi şnururi răsucite pe care le aşezi peste fiecare cerc decupat. Pui covrigii într-o tavă tapetată şi-i laşi la loc cald 30 de minute. Ulterior, îi umpli cu gem de căpşuni şi-i dai la cuptorul preîncălzit 25-30 de minute.