Cozonac cu migdale şi stafide

cozonac migdale stafide jpeg

Gusturile şi aromele se pot îmbina perfect într-un cozonac cu migdale şi stafide tocmai bun pentru sărbătoarea care urmează. Pregăteşte-l şi te vei convinge de adevărul spuselor noastre!

Ingrediente pentru cozonac cu migdale şi stafide

1 kg făină 40 g drojdie 200 g margarină 6 ouă 350 g zahăr 500 ml lapte 150 g fulgi de migdale 100 g stafide 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1-2 pacheţele de zahăr vanilat 1 praf sare 1 ou bătut, pentru uns

Mod de preparare pentru cozonac cu migdale şi stafide

Dizolvi drojdia în laptele călduţ şi îndulcit cu 1-2 linguri de zahăr. Cerni făina, ţinută de seara la temperatura camerei. Baţi, într-un bol, ouăle cu restul de zahăr şi cu praful de sare. Faci o adâncitură în mijlocul făinii şi torni drojdia dizolvată şi ouăle. Adaugi coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi începi să frămânţi uşor ca să încorporezi toată făina. Dacă aluatul este tare, mai poţi turna puţin lapte călduţ. Frămânţi bine până când aluatul se desprinde de pe mână şi de pe pereţii vasului.

Adaugi margarina topită, în fir subţire, frământând continuu. Încorporezi 100 g de fulgi de migdale şi stafidele. Acoperi vasul cu un şervet şi laşi la dospit, la loc cald.

După ce aluatul şi-a dublat volumul, îl aşezi în forme tapetate, ungi cozonacii cu oul bătut şi presari restul de migdale, ţinându-i la loc cald 1 oră. Dai tăvile la cuptorul preîncălzit până se rumenesc cozonacii cu migdale şi stafide.