Cremă catalană: un desert fin şi aromat

2 shutterstock 1950106714 jpg jpeg

Această reţetă tradiţional spaniolă diferă mult de clasica cremă de zahăr ars. Conţine multe arome şi este extrem de fină.

Ingrediente pentru cremă catalana:

500 ml lapte gras 1/2 portocală 1/2 lămâie 1/2 băţ de scorţişoară 1 păstaie de vanilie 7 ouă mari 95 g zahăr 1 lingură făină de porumb

Mod de preparare:

Pentru început, pune laptele şi coaja de la lămâie şi portocală într-o crăticioară. Scoate seminţele din păstaia de vanilie şi adaugă-le şi pe ele. Lasă laptele să dea un clocolt şi ia crăticioara de pe foc şi acoper-o cu un capac.

Între timp, bate gălbenuşurile cu zahărul şi făina de porumb până se deschid la culoare.  Trece laptele printr-o sită şi pune-l din nou în cratiţă la foc potrivit.

Înainte să dea în clocot, adaugă uşor ouăle bătute, amestecând continuu pentru aproximativ 7 minute sau până se îngroaşă tot amestecul.

Ia cratiţa de pe foc şi pune amestecul în forme individuale. După ce ai pus crema în forme, ai grijă să acoperi fiecare formă cu un disc din hârtie de copt, ca să nu formeze pojghiţă deasupra. Lasă-le la răcit apoi dă-le la frigider.

Când le scoţi, poţi pune zahăr deasupra şi să îl caramelizezi cu o torţă.

FOTO Shutterstock