Cremă de fructe cu iaurt

1 profimedia 0102180897 jpg jpeg

Nu-ţi trebuie un buget mare ca să-ţi răsfeţi familia cu dulciuri care de care mai apetisante. Cu puţină imaginaţie şi cu ingrediente la îndemână, vei fi uimită ce prăjituri vei face. ;

  • Porții: 2-3
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: desert, creme

Ingrediente

● 2 portocale bio

● 100 ml compot de piersici

● 4 piersici din compot

● 1 lingură miere

● 1 plic gelatină

● 150 g iaurt grecesc

Pentru decor

● 1 portocală

● frunze de mentă

Mod de preparare

Dai prin răzătoare coaja de la ½ de portocală bio. Mierea, pulpa de la portocale şi piersicile din compot le pasezi cu blenderul, adaugi coaja de portocală răzuită şi le dai deoparte.

Încălzeşti pe foc compotul de piersici. Separat, hidratezi gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi o amesteci cu compotul cald. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o combini cu iaurtul grecesc.

Torni amestecul peste piureul de fructe şi omogenizezi. Torni crema de fructe în cupe pe care le dai la frigider peste noapte. Decorezi desertul cu felii de portocale şi cu frunze de mentă.

FOTO: Profimedia