Nu-ţi trebuie un buget mare ca să-ţi răsfeţi familia cu dulciuri care de care mai apetisante. Cu puţină imaginaţie şi cu ingrediente la îndemână, vei fi uimită ce prăjituri vei face.

 


  • Pregătire:30 min
  • Porții:2-3
  • Gătire:30 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:desert, creme
Ingrediente
● 2 portocale bio
● 100 ml compot de piersici
● 4 piersici din compot
● 1 lingură miere
● 1 plic gelatină
● 150 g iaurt grecesc
 
Pentru decor
● 1 portocală
● frunze de mentă
Mod de preparare
Dai prin răzătoare coaja de la ½ de portocală bio. Mierea, pulpa de la portocale şi piersicile din compot le pasezi cu blenderul, adaugi coaja de portocală răzuită şi le dai deoparte.
 
Încălzeşti pe foc compotul de piersici. Separat, hidratezi gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi o amesteci cu compotul cald. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o combini cu iaurtul grecesc.
 
Torni amestecul peste piureul de fructe şi omogenizezi. Torni crema de fructe în cupe pe care le dai la frigider peste noapte. Decorezi desertul cu felii de portocale şi cu frunze de mentă.
 
FOTO: Profimedia
Loading...
Evaluează articolul