Labneh, această cremă de iaurt de origine libaneză, se serveşte aproape de fiecare dată alături de lipie caldă. Însă este foarte bună şi în combinaţie cu măsline negre sau verzi. Dacă doriţi o variantă uşoară, ideală pentru petreceri, umpleţi un bol cu labneh şi aşezaţi în jur „beţigaşe“ crocante din legume proaspete: ardei graşi, castraveţi, morcovi, tulpini de ţelină etc.
Ingrediente: 
 
  • 800 g iaurt gras (7-10% grăsime) 
  • 30 ml ulei de măsline
  • 3 căţei usturoi 
  • 1 linguriţă pătrunjel tăiat mărunt 
  • 1 linguriţă mentă tocată, opţional 
  • ¼ linguriţă seminţe chimion, opţional
  •  sare, după gust
 
Mod de preparare: 
 
Ţii iaurtul la scurs într-un tifon, peste noapte. A doua zi, iaurtul va avea consistenţa brânzei cremoase. Combini această cremă cu usturoiul pisat, cu uleiul de măsline şi cu sare.
 
O serveşti, dacă vrei, decorată cu verdeţurile mărunţite, cu seminţe de chimion şi stropită cu puţin ulei de măsline.
 
Loading...