Cremă de vanilie cu banane

1 profimedia 0010315284 jpg jpeg

Ţi-am pregătit o reţetă simplă, cu fructe proaspete, sănătoase şi gustoase. Fructele consumate constant îţi asigură o imunitate de fier, acum, în plin sezon rece.

  • Porții: 3
  • Timp total: 30 min
  • Pregătire: 5 min
  • Gătire: 25 min
  • Categorie: fructe, desert

Ingrediente

● 2 păstăi de vanilie

● 30 g amidon de porumb

● 80 g zahăr pudră 

● 350 ml lapte

● 2 banane

● 4 gălbenuşuri

● 35 g unt moale

Pentru servit

● 150 g căpşuni proaspete

● 150 g zmeură proaspătă

● coajă de portocală confiată

● mentă proaspătă

Mod de preparare

Desfaci păstăile de vanilie, le scoţi seminţele şi le pui în lapte împreună cu cojile. Pui pe foc cratiţa cu lapte.

Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul. În acest amestec torni, în fir subţire, laptele fierbinte şi continui să mixezi. Transferi compoziţia în cratiţă şi-l aşezi din nou pe foc. Îl laşi să fiarbă, la flacără mică, până se îngroaşă. În tot acest timp, amesteci frecvent.

Iei crema de pe foc şi o strecori de seminţe şi de cojile păstăilor de vanilie. Adaugi untul moale şi bananele pasate cu blenderul. Răceşti crema rapid într-o cratiţă umplută cu apă rece

şi cu cuburi de gheaţă, apoi o pui în cupe pentru servit.

O decorezi cu fructe proaspete, coajă de portocală confiată şi cu mentă proaspătă.

FOTO: Profimedia