Cremă de zahăr ars, cea mai simplă reţetă

1 crema de zahar ars reteta jpg jpeg

Nu există reţetă de desert la cuptor mai simplă şi mai delicioasă decât crema de zahăr ars. Francezii îi spun creme-brulee, noi îţi sugerăm să încerci combinaţia de mai jos, pentru un gust savuros!

Ingrediente pentru reţetă simplă de cremă de zahăr ars

  • 4 ouă (doar gălbenuşurile)
  • 2 păstăi de vanilie
  • 300 g smântână
  • 30 g zahăr
  • frunze de mentă
  • 200 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 40 g zahăr brun

Mod de preparare reţetă simplă de cremă de zahăr ars

Amestecă ouăle, smântâna, laptele, zahărul alb şi miezul păstăilor de vanilie într-un castron, până când zahărul se topeşte complet şi amestecul devine omogen. 

Preîncălzeşte cuptorul la 120C. Foloseşte o formă termorezistentă sau mai multe mai mici. Foloseşte o tavă cu apă, pe care să pui forma în care se va afla compoziţia obţinută. 

Tava cu apa se pune pe grătarul din mijloc şi se lasă timp de 40 de minute la copt. Când este gata, aurie la suprafaţă şi coaptă la interior, crema se scoate şi se lasă la răcit. Se păstrează la frigider cel puţin două ore. 

Ulterior, pe crema răcită, se presară zahărul brun, care se flambează cu ajutorul unui arzător special de bucătărie. 

Se adaugă frunze de mentă pentru decor. Poftă bună!