Creveţi picanţi

creveti picanti jpeg

Pentru o cină în 2, iată o reţetă picantă şi savuroasă de la Jamie Oliver.

De ce ai nevoie ca să prepari creveţi picanţi:

8 creveţi mari

3 căţei de usturoi

1 ardei iute roşu

câteva fire de pătrunjel verde

50 ml ulei

½ linguriţă de boia

1 lămâie

1 praf de sare

Cum prepari creveţi picanţi:

Cureţi creveţii, îndepărtând crusta şi capetele, dar lăsând cozile. Cu vârful unui cuţit scoţi şi arunci vena neagră de pe spate.

Cureţi usturoiul şi îl tai fin, precum şi ardeiul iute (scoţând şi seminţele, dacă doreşti). Tai fin şi frunzele de pătrunjel.

Torni uleiul într-o tigaie sau crăticioară, la foc mediu-mare, adaugi usturoiul şi ardeiul iute şi căleşti 30 secunde pentru a aroma uleiul, înainte să adaugi şi boiaua. Pui creveţii şi-i prăjeşti 2 minute pe fiecare parte, sau până s-au pătruns, adăugând cea mai mare parte din pătrunjel când întorci creveţii. Storci jumătate din zeama lămâii în tigaie, apoi iei de pe foc şi presari restul de pătrunjel şi un praf de sare.

Serveşti cu restul de lămâie tăiată felii, alături de un pahar de vin bun.

Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/

https://www.jamieoliver.com/recipes/