Crinkles: secretul delicioaselor fursecuri crăpate

1 shutterstock 722641483 jpg jpeg

Fie că le prepari pentru o ocazie specială, fie că doar vrei ceva dulce de ronţăit, aceste fursecuri sunt ideale. Nu numai că te încântă vizual, dar sunt şi foarte uşor de pregătit.

250 g făină

150 g zahăr

60 g unt topit şi răcit

2 ouă

1 lingură de cacao

10 g colorant alimentar roşu   

1 linguriţă praf de copt 

1 linguriţă extract de vanilie 

1 praf de sare

125 g zahăr pudră

Combini într-un bol făina, cacaua, sarea şi praful de copt. În alt vas, baţi ouăle cu zahărul şi adaugi treptat untul topit, extractul de vanilie şi colorantul alimentar, amestecând până la omogenizare. 

Încorporezi ingredientele uscate şi amesteci până obţii o compoziţie fermă. Dai la frigider o oră. Tapetezi o tavă de aragaz cu hârtie de copt. Cu mâinile umede, formezi biluţe din aluat, le treci prin zahăr pudră şi le aşezi în tavă. Le aplatizezi uşor cu palma uscată şi le dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C, 12-14 minute. Le laşi 5-10 minute la răcorit înainte de servire.  

FOTO Shutterstock