Cunoscut drept D’Artagnan de la „Masterchef“, Alex Petricean, head-chef-ul de la Maize (Bucureşti), desemnat cel mai bun restaurant din România în 2018, de către prestigiosul ghid gastronomic internaţional Gault & Millau, vă oferă câteva reţete inedite având ca ingredient principal salamul de Sibiu. Îndrăgitul produs românesc, cu o istorie de peste 130 de ani, a devenit recunoscut la nivel internaţional, obţinând distincţia europeană a calităţii: IGP (Indicaţie Geografică Protejată).

Ingrediente:

20 de felii de salam de Sibiu

60 g salată icre de crap

20 g piure de sfeclă (opţional)

10 g hrişcă expandată, pentru ornat

Microierburi pentru ornat (opţional)

Mod de preparare:

Pui feliile de salam de Sibiu între două tăvi, astfel încât cea de deasupra să preseze bine salamul. Dai la cuptor la 140 °C, 30 de minute. Scoţi feliile de salam, le laşi la răcit. Când sunt reci, devin crocante şi pot servi astfel drept bază pentru diverse gustări, înlocuind pâinea.

Poţi folosi salata de icre de crap simplă sau o poţi colora adăugând piureul de sfeclă. Pui salata de icre într-un poş şi ornezi crocantul de salam de Sibiu.

Decorezi cu hrişcă expandată.

FOTO: APSS

Loading...