Dacă vrei să măânci mai sănătos şi să eviţi pe cât posibil prăjelile, această reţetă vine la pachet cu o idee: foloseşte folie de aluminiu, iar cartofii nu se vor lipi. În plus, reţeta este special concepută pentru persoanele care nu au voie să mănânce alimente sărate. Aşa că o poţi încerca şi tu, deoarece este extrem de simplă.

Ingrediente

550-600 g cartofi curăţaţi şi daţi prin răzătoare
½ legătură de ceapă verde, tăiată din
50 g ardei gras verde tocat
2 linguri amidon de porumb
¼ linguriţă piper negru măcinat
¼ linguriţă ceapă pudră
spray pentru gătit

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Aşezi cartofii într-un bol mare şi îi acoperi cu apă rece. Îl laşi aşa 5 minute. Îi scurgi şi îi clăteşti. Apoi îi usuci cu câteva prosoape de hârtie. Combini cartofii, ceapa verde şi ardeiul gras într-un bol. Adaugi amidonul de porumb, piperul şi ceapa pudră şi amesteci până la omogenizare.

Tapetezi o tavă de copt cu folie de aluminiu în care nu se lipeşte mâncarea. O ungi bine, pulverizând spray pentru gătit.

Aşezi o formă de biscuiţi din metal (de preferabil, una nu foarte mică dacă vrei să iasă crochetele bine) în tava de copt pregătită anterior. Umpli forma cu compoziţia de cartofi, dar nu apăsa prea tare. Scoţi forma cu grijă, lăsând chifteluţa intactă. Repeţi procedura cu restul compoziţiei.

Stropeşti crochetele de cartofi cu puţin spray pentru gătit şi dai tava la cuptorul încins, 20 de minute. Le întorci pe partea cealaltă şi le mai laşi la cuptor 15 minute, până se rumenesc frumos. La final, serveşti crochetele calde, la micul dejun!

Sursa + foto: health.com

Salată de cartofi cu ceapă caramelizată

Pulpe cu cartofi la cuptor, cu sos cremos de parmezan

Cotlete de porc la cuptor cu chiftele de cartofi

Cea mai bună reţetă de pui şi cârnaţi cu cartofi la cuptor

Salată de cartofi cu ouă

Loading...