Crochete din cartofi, caşcaval şi ceapă verde

1 shutterstock 1686386059 jpg jpeg

Servite cu sosul preferat şi decorate după imaginaţie, crochetele din cartofi cu caşcaval şi ceapă verde vor deveni gustarea ta preferată. Încearcă!

Ingrediente 

  • 3 cartofi fierţi 
  • 120 g smântână 
  • ½ legătură ceapă verde 
  • brânză Cheddar 
  • sare şi piper, după gust 
  • ulei, pentru prăjit
  • făină
  • ouă

Mod de preparare 

Într-un bol mare, pui cartofii fierţi şi descojiţi şi adaugi smântâna, ceapa verde spălată şi tocată mărunt. Asezonezi cu sare şi piper după gust. 

Cu un zdrobitor de cartofi, pasezi ingredientele din bol. Tai brânza Cheddar beţişoare. 

În palmă, pui o lingură cu amestecul din cartofi, iar în mijloc aşezi o bucată de brânză. Înveleşti şi strângi bine, apoi dai crocheta prin făină şi ouă. Repeţi procedura până termini compoziţia. 

Încingi uleiul într-o cratiţă şi prăjeşti câteva minute, pe ambele părţi crochetele până se rumenesc. Poţi alege şi varianta de a le băga la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropită cu puţin ulei, timp de 10-15 minute până capătă o culoare aurie. 

Serveşti crochetele cu sosul preferat. Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Mini calzone prăjite în ulei. 

Mini calzone prăjite în ulei. 

2 mini calzone prajite in ulei jpg jpeg