Croque-Monsieur (sandviş cald cu şuncă şi brânză)

3 shutterstock 1412372873 jpg jpeg

M-am gândit să vă propun un serial cu mâncăruri tradiţionale internaţionale, potrivite pentru orice masă a zilei. Ieri, v-am oferit o reţetă tailandeză de supă de creveţi. Astăzi, a venit rândul Franţei, cu un sandviş cald şi delicios.

Ingrediente (2 porţii)

1 lingură unt 1 lingură făină 1½ cană lapte 8 felii pâine 1/8 linguriţă nucşoară 1/8 linguriţă piper 250 g brânză Gruyere (sau brânză care se topeşte) 150 g şuncă feliată  

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Topeşti untul într-o tigaie la flacără medie. Când începe să facă bule, adaugi făina şi amesteci. Laşi pe foc, amestecând, pentru 2-3 minute până când devine cremoasă. Torni laptele încet, continuând să amesteci. Laşi pe foc şi amesteci pentru încă 4-5 minute, până se îngroaşă.

Între timp, pui pâinea în cuptorul încins şi laşi 3-4 minute. Odată ce sosul s-a îngroşat, închizi focul şi adaugi nucşoara, piperul şi o treime din cantitatea de brânză. Dai deoparte.

Scoţi pâinea rumenită din cuptor şi pui pe 4 felii şunca şi brânza rămasă. Pui deasupra cealaltă felie de pâine, aşezi sandvişurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, torni sosul peste sandvişuri şi le dai din nou la cuptor, la 180 de grade C, aproximativ 10 minute sau până ce sosul devine rumen. Le serveşti calde.