Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni din Focşani, judeţul Vrancea pentru o nouă reţetă delicioasă.

Ingrediente

Pentru blat
200 gr făină
2 linguri zahăr farin
coaja rasă de la o lămâie
100 gr unt
4-5 linguri apă rece

Pentru umplutură
800 gr prune
150 gr miez de nucă

Preparare

Pentru început, aprindem cuptorul să se încălzească,la 250 grade.

Făina, zahărul farin, coaja de lămâie şi praful de sare se vor amesteca, după care se adaugă untul şi la final, apa. Se frământă un aluat omogen, de consistenţă elastică, care se va înfăşura în folie alimentară şi se va ţine la frigider timp de 30 minute.

Spălăm prunele, le tăiem în jumătăţi şi le scoatem sâmburii.După ce vor fi trecut cele 30 minute, scoatem aluatul din frigider şi vom întinde o foaie ce se va aşeza într-o formă cu diametrul de 28 - 30 cm. Înţepăm aluatul cu o furculiţă din loc în loc. Deasupra aşezăm o hârtie de copt circulară, peste care răsturnăm 1 kg de orez sau fasole (procedeu necesar pentru a evita creşterea aluatului ) şi introducem tava în cuptor, la 180 grade pentru 20 minute. O scoatem, înlăturăm greutatea care a stat deasupra şi adăugăm prunele, unele cu faţa în sus altele cu faţa în jos. Printre ele împrăştiem miez de nucă. Introducem tarta în cuptor pentru alte 20-25 minute.

Lăsăm să se răcească puţin înainte de a o porţiona, apoi o pudrăm cu scorţişoară şi zahăr.

Loading...