Cum pregăteşti cea mai bună ciulama de ciuperci de post. Pur şi simplu îţi vei linge degetele

2 ciulama de ciuperci jpg jpeg

Dacă eşti în căutarea unei reţete delicioase de post atunci trebuie să încerci să prepari ciulama de post, o mâncare savuroasă şi uşor de gătit.

Ai nevoie de:

- 700 de grame de ciuperci - o ceapă mare - doi morcovi - un păstârnac - două linguri de ulei - două linguri de făină - sare şi piper, după gust - mărar şi pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Curăţă bine ciupercile şi pune-le la fiert în apă cu sare. Scurge-le apoi şi pune-le din nou la fiert într-un litru şi jumătate de apă. Rând pe rând adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate bine.

Ulterior, când s-au fiert bine, condimentează cu sare şi lasă-le la rece.

Într-o tigaie, încinge uleiul şi căleşte făina timp de maximum două minute, până se îngălbeneşte uşor. Stinge cu supă strecurată şi adăugată în porţii mici şi amestecă pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. . Când devine de consistenţa smântânii se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.

Condimentează cu sare şi piper, dar şi cu verdeaţă şi serveşte-o caldă, cu mămăliguţă.

Poftă bună!