Bucătăria franţuzească este una dintre cele mai rafinate. Chiar şi reţetele cele mai simple te vor învălui într-o simfonie de arome. Învaţă şi tu cum să faci cartofii Ducesei, iar gustul lor te va face să te simţi ca un oaspete de seamă la masa regală.

Dacă vrei un gust mai bogat, poţi adăuga în aluat şi 100 g caşcaval ras. Cartofii îi poţi servi ca atare, ca garnitură la fripturi ori cu un sos de iaurt cremos amestecat cu puţin usturoi. În reţeta originală, compoziţia conţine şi un praf de nucşoară.

Cum să faci cartofii Ducesei - Ingrediente

1,5 kg cartofi fierţi
100 g smântână
50 g unt
sare, după gust
5 ouă
150 ml ulei de floarea-soarelui
4 linguri făină, opţional

Cum să faci cartofii Ducesei - Mod de preparare

Pasezi cartofii ca pentru piure, apoi adaugi pe rând smântâna, sarea, untul şi amesteci până când capătă o consistenţă cremoasă.
pasul 1

Adaugi ouăle, pe rând, unul câte unul. Ai grijă ca primul ou să fie încorporat înainte să-l pui pe următorul. Numai în caz că e prea moale consistenţa amestecului, adaugi şi făina, în ploaie.
pasul 2

Întinzi hârtie de copt într-o tavă. Împarţi compoziţia în jumătate. O parte o pui într-un poş sau într-o pungă tăiată la un capăt şi faci bezele din cartofi.
Dai tava la cuptor şi laşi până când se rumenesc.
pasul 3

Pui ulei într-o cratiţă şi-l laşi să se încingă. Cu două linguri înmuiate în apă formezi biluţe, din restul de piure, pe care le prăjeşti asemenea chifteluţelor. Le scoţi într-o tavă pe un şervet absorbant, pentru a îndepărta excesul de ulei.
pasul 4

Cartofi copţi cu parmezan şi usturoi

Salată de cartofi

Salată de cartofi cu ouă

Loading...