Fructe de sezon, dulci şi zemoase, perele sunt ingredientul perfect pentru o tartă delicioasă. Cum să faci cea mai bună tartă cu pere? Nimic mai simplu. Citeşte reţete noastră, cumpără ingrediente proaspete şi tarta este ca şi făcută.

Cum să faci cea mai bună tartă cu pere - Ingrediente

Pentru aluat
500 g făină
2 ouă
1 plic praf de copt
140 g margarină
6 linguriţe de apă rece
140 g zahăr
sare

Pentru umplutură
1 kg pere
1 lingură zahăr
1 linguriţă scorţişoară
2 linguri zeamă lămâie
1 gălbenuş bătut

Cum să faci cea mai bună tartă cu pere - Cum se prepară

Într-un vas, freci margarina cu făina, sarea şi praful de copt. Adaugi apa rece, ouăle şi zahărul, apoi omogenizezi compoziţia. Frămânţi aluatul şi-l dai la rece, jumătate de oră. Împarţi aluatul în două. Una dintre părţi o întinzi în tava de copt unsă cu unt şi presărată cu făină, astfel încât să acopere şi marginile tăvii.

Cureţi perele de coajă, le dai prin răzătoarea mare după ce le-ai îndepărtat cotoarele şi seminţele, le amesteci cu scorţişoara şi zahărul şi le înăbuşi timp de cinci minute, la foc potrivit.

Laşi umplutura la răcit, adaugi zeamă de lămâie după gust, apoi o pui în tavă. Cea de-a doua jumătate de aluat o întinzi şi o tai fâşii, pe care le aşezi încrucişat peste umplutura cu pere. Ungi tarta cu gălbenuş şi o dai la copt 25 de minute.

Chec cu pere

Cea mai gustoasă plăcintă cu pere şi vanilie

Tartă cu pere şi ciocolată

Cea mai simplă prăjitură cu pere

Loading...