Piureul de dovleac este un ingredient folosit în multe reţete, mai ales în această perioadă. Aşa că azi cum să faci piure de dovleac, după cea mai simplă metodă. Vei vedea cât de uşor este să faci piure de dovleac de la zero, chiar dacă durează puţin mai mult.

Coacerea este excelentă dacă vrei să prepari mari cantităţi de piure. Cei mai buni dovleci pentru piure sunt dovlecii plăcintari, mai mici, sau dovlecii rotunzi. Poţi dubla sau tripla cantităţile pentru a face piureul prin metoda cuptorului. De asemenea, poţi să îl păstrezi 3 sau 4 zile la frigider sau la concelator, pentru a-l folosi în orice reţetă de desert care necesită deliciosul piure de dovleac.

Ingrediente

900 g dovleac, tăiat pe jumătate, cu seminţele scoase

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Tai dovleacul în pătrate mari şi aşezi bucăţile pe o tavă de copt. Dai tava la cuptor 45 sau 50 de minute, până când vezi că dovleacul este moale atunci când îl înţepi cu o furculiţă. Îl scoţi din cuptor şi îl dai deoparte să se răcească. Desfaci pulpa de pe coajă şi o pui într-un bol şi faci un piure cu blenderul vertical sau în vasul unui blender mai mare.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Supă-cremă de dovleac şi conopidă. Reţeta cea mai simplă

Cea mai bună prăjitură cu dovleac şi cremă de brânză

Paste carbonara cu dovleac. Reţetă de sezon

Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă

Tocăniţă de viţel cu castane, dovleac şi ciuperci

Budincă de dovleac, cu seminţe de chia (fără gluten şi fără zahăr)

Loading...