Cum să faci zacuscă de ardei capia

zacusca shutterstock 6730756 jpeg

Zacuscă! O ungi pe o felie proaspătă de pâine şi simţi cum ţi se umple gura cu o mulţime de gusturi. Ai încercat poate reţeta tradiţională, sau pe cea de fasole sau de ciuperci. Te invităm de data aceasta să prepari o zacuscă din ardei capia.

5 borcane Preparare 4 ore Dificultate medie

Ingrediente

3 kg ardei capia roşii

1 kg gogoşari bine copţi

1,5 kg ceapă

2 kg roşii

400 ml ulei floarea soarelui

foi de dafin

sare grunjoasă după gust

Mod de preparare

Speli ardeii şi gogoşarii şi-i coci. Îi cureţi de coajă, cotor şi seminţe şi-i laşi la scurs. Îi dai prin maşina de tocat. Speli roşiile, le opăreşti pentru câteva secunde şi le descojeşti.

Le storci în mână pentru a îndepărta seminţele şi excesul de apă şi le tai bucăţi. Între timp cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti într-o oală încăpătoare în uleiul încins.

După ce a devenit uşor sticloasă adaugi ardeii, gogoşarii şi roşiile, piperul şi foile de dafin. Dai focul mic şi laşi să fiarbă uşor amestecând constant, vreme de 2-3 ore până când zacusca scade, iar uleiul iese la suprafaţă.

Speli borcanele şi le sterilizezi în cuptor. Pui zacusca în borcane cât timp este fierbinte, înfiletezi capacele şi le pui în pături până a doua zi pentru a se răci. Le aşezi în cămară.

sursa foto: Shutterstock