Cum se face siropul de căpşuni

1 captura de ecran din 2019 05 28 la 17 08 48 png png

Siropul de căpşuni este delicios şi foarte uşor de preparat. Îl poţi folosi pentru a aromatiza ceaiul rece sau cald, poate fi folosit în cocktailuri, îl poţi combina cu apă minerală ca să faci suc şi îl poţi folosi cu succes să însiropezi torturi.

Ingrediente pentru sirop de căpşuni:

160 ml apă


160 ml zahăr


90 g căpşuni proaspăte

Mod de preparare sirop de căpşuni:

Pune apa şi zahărul într-o cratiţă şi pune-o pe foc potrivit amestecând ocazional, până ce zahărul este dizolvat. Dă crăticioara de pe foc şi adaugă căpşunile. Zdrobeşte căpşunile folosind o furculiţă sau un zdrobitor de cartofi. Lasă amestecul să stea pentru o oră. Trece amestecul printr-o sită, apăsând pulpa de căpşuni cu o spatulă, ca să extragi cât mai mult lichid posibil.

Părţile solide aruncă-le sau foloseşte-le într-o altă reţetă, iar siropul pune-l într-un recipient care se închide ermetic şi lasă-l în frigider.
Dacă foloseşti căpşuni congelate, adaugă-le în timp ce siropul încă este pe foc.

Pune siropul şi fructele congelate pe foc să mai dea un clocot, şi apoi le zdrobeşti şi continui procesul.

Sursa: https://www.allrecipes.com/recipe