Cum se prepară o mămăligă ciobănească. Reţeta aperitivului tradiţional delicios supranumit „taci şi înghite“

646x404 jpeg

Bucătăria românească cunoaşte numeroase reţete pentru tradiţionala mămăligă, acestea variind în funcţie de regiunea ţării, dar şi de imaginaţia celui care o pregăteşte.

Astăzi, vă propunem reţeta unei mămăligi-aperitiv, cunoscută drept mămăliga ciobănească sau ”taci şi înghite” Reţeta şi paşii pentru pregătirea unui astfel de aperitiv ne sunt oferiţi de maestrul bârlădean Nicolae Curelea:

Ingrediente:

1 kg mălai; 2 l lapte dulce; 12 ouă; 400 g smântână; 400 g unt; 600 g telemea de oi; 250 g slănină afumată, tocată mărunt şi rumenită în grăsime; 300 g cârnaţi tăiaţi felii subţiri, rumeniţi în grăsime; piper măcinat – după gust.

Află reţeta pe adevarul.ro

Află reţeta pe adevarul.ro