Această reţetă am primit-o de la Dacian Gavra, din Arad. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:
1 caserolă cu carne de curcan
2 morcovi
2 legături pătrunjel
1 păstârnac
1 ţelină
1 căpăţână usturoi
1 kg cartofi
1 bere blondă
busuioc la plic
rozmarin la plic
sare
piper
ulei de măsline

Mod de preparare:

Cureţi carnea şi tai legumele rondele. Pui totul într-o caserolă şi adaugi 2-3 căţei de usturoi, sare, piper, busuioc şi rozmarin şi amesteci energic. Torni o bere peste carnea şi peste legumele din caserolă, acoperi cu un capac şi dai minimum trei ore la frigider ori până a doua zi. Ungi cu ulei de măsline o tavă, pui carnea cu tot cu legume şi zeamă cât să acopere un deget. Acoperi cu folie şi dai la cuptor 40-45 de minute la foc mare (200-220 de grade Celsius) pentru înăbuşi.

Dai jos folia de aluminiu şi pui cartofii tăiaţi bucăţi mari. Mai întorci de câteva ori carnea şi cartofii până se rumenesc. Serveşti cu mujdei sau cu salată de murături.

Loading...