Curry de pui cu lapte de cocos

curry de pui cu lapte de cocos jpeg

Acest curry de pui cu lapte de cocos mi-a atras atenţia pentru că sosul este făcut atât din roşii cât şi din cocos. Sunt o mare fană a sosurilor de roşii, aşa că am ştiut că această mâncare o să aibă un gust deosebit. Nu am fost dezamăgită, ba din contră, după ce am făcut acest curry de pui cu lapte de cocos şi roşii, dulceag şi iute în acelaşi timp.

Mâncarea este foarte uşor de preparat. Puiul este tăiat în bucăţi, se prepară repede şi se amestecă cu uleiul şi curry. Apoi, sunt lăsate să fiarbă în laptele de cocos şi roşii. Rezultatul? Vă las să descoperiţi singuri.

Curry de pui cu lapte de cocos - Ingrediente (6 porţii)

1 kg piept de pui, dezosat şi fără pieliţe, tăiat în bucăţi sare piper 1½ lingură ulei 2 linguri pudră de curry ½ ceapă, tăiată subţire 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cutie lapte de cocos 1 cutie roşii tăiate sau 2-3 roşii 1 cutie sos de roşii 3 linguri zahăr

Curry de pui cu lapte de cocos - Mod de preparare

Asezonează puiul cu sare şi piper. Amestecă pudra de curry cu ulei. Încingi o tigaie la foc mediu şi pui amestecul de ulei cu curry pe care îl laşi 1 minut. Adaugi usturoiul şi ceapa şi laşi pe foc 1 minut.

Adaugi bucăţile de pui şi amesteci uşor pentru a le acoperi cu amestecul de ulei cu curry. Dai focul mai mic, şi laşi 7-10 minute, sau până când puiul nu mai este roz în centru. Toarnă laptele de cocos, roşiile tăiate, sosul de roşii şi zahărul în tigaie, şi amestecă. Acoperă cu un capac şi lasă pe foc, amestecând din când în când, timp de 30-40 de minute.

sursa: http://salu-salo.com/