Cuscus cu năut şi conopidă

tagine jpeg

Dacă îţi place să găteşti, dar să şi mănânci, cu siguranţă vei încerca reţeta pe care ţi-o sugerăm astăzi pentru cină sau un prânz uşor, dar hrănitor. Nu e nimic pompos, nimic greu de preparat.

Ingrediente

1 ceapă 2 tulpini ţelină 2 linguri ulei de măsline 3 căţei usturoi o „pişcătură“ de şofran o lingură jumătate chimion 1 lingură paprika 1 lingură coriandru pisat trei sferturi linguriţă scorţişoară jumătate linguriţă sare jumătate linguriţă piper 1 conopidă 1 cutie bulion 1 cană apă 2 cutii năut 2 căni cus-cus + 2 căni apă, sare şi piper jumătate cană stafide (sau orice alt fruct uscat)

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o oală mai măricică. Între timp, toacă ceapa şi tulpinile de ţelină şi varsă-le peste uleiul încins. Cât sunt pe foc, toacă usturoiul şi cântăreşte şi măsoară condimentele.

Acum poţi începe să tai şi conopida. După 3 minute, adaugă usturoiul, amestecă timp de jumătate de minut, apoi adaugă condimentele şi mai amestecă 30 de secunde. Va fi cam haos în tigaie, dar e foarte bine aşa. Toarnă toată cutia de bulion în tigaie, apoi apa şi amestecă.

În vreme ce amestecul de bulion, apă şi ceapă fierbe, taie conopida, pe care o adaugi în tigaie. Ar trebui acum să guşti compoziţia şi să o potriveşti la gust.

Deschide conservele de năut şi strecoară. Varsă-l în tigaie, amestecă, lasă la fiert şi acoperă pentru 10 minute la flacără mai mică.

Pune două căni de apă într-un vas, la fiert şi toarnă peste, alte două căni de cus-cus pe care le-ai pus într-un castron. Adaugă sare şi piper, amestecă şi lasă acoperit 5 minute. Afânează cu o furculiţă şi gata cus-cusul!

Când s-au împlinit cele 10 minute în care să se facă mâncarea, dai capacul la o parte şi verifici conopida să fie al dente. Apoi pui stafidele şi poţi servi cu sos fierbinte şi coriandru.

sursa: definitelynotmartha.blogspot.ca