Ingrediente: 1 cană cu zahăr, 4 mere mari, 300 ml frişcă lichidă, 6 ouă, 6 linguri zahăr, 1 fiola esenţă de vanilie, 1 plic praf de vanilie pentru crema cu preparare la rece

Mod de preparare:
Timp de preparare: 2h 30 min
Dificultate: medie

Într‑o tavă pui zahărul, picuri puţină apă, apoi aşezi la foc mic şi amesteci continuu până obţii un caramel limpede şi deschis la culoare, pe care‑l întinzi pe fundul tăvii şi laşi la răcit. Peste, caramelul tare pui merele, tăiate felii şi dai tava la cup, tor pentru 15‑20 de minute.

Între timp, prepari compoziţia pentru crema de, zahăr ars. Într‑un castron freci cu mixerul ouăle întregi cu zahărul şi esenţa de vanilie până obţii o cremă spumoasă, apoi adaugi laptele şi mixezi în continuare.

Scoţi tava din cuptor şi deasupra torni compoziţia pentru crema de zahăr ars. O introduci din nou la, cuptor până crema s‑a închegat, dar totuşi este mai moale. Baţi frişca şi o laşi la rece.

Pentru blat separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile pe rând mixând în continuare şi apoi praful de cremă. Amesteci bine totul şi torni aluatul peste crema de zahăr ars fierbinte. Dai tava la cuptor la foc mic circa 30 de minute. După ce e gata, laşi tava la răcit până a doua zi. O răstorni pe un platou şi o ornezi cu frişcă după imaginaţie.

De la Mădălina Marin, Ploieşti

Loading...
Evaluează articolul