Este o reţetă delicioasă şi foarte uşoară, iare perele poat fi înlocuite cu mere.

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină
100 g unt (sau margarină)
1 ou
75 g zahăr
1 praf de copt
1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci proaspătă
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
3 ouă
2 linguri smântână
coajă rasă de lămâie
1 lingură griş
1 pliculeţ de gelatină
2-3 pere
2 linguri zahăr brun

Cum se prepară

Se freacă zahărul cu untul sau margarina până devine spumos. Se adaugă oul, praful de sare şi apoi, în ploaie, făina cernută cu praful de copt, frământând bine până se obţine un aluat
consistent, uniform şi elastic. Se lasă la rece 30 de minute.

Între timp, se zdrobeşte şi se amestecă brânza cu furculiţa, se pune zahărul, zahărul vanilat, smântâna, coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile şi la sfârşit albuşurile bătute spumă.

Se întinde aluatul în foaie, se tapetează cu ea forma, cu tot cu pereţii laterali. Se presară grişul pe toată suprafaţa, se toarnă umplutura şi se nivelează.

Deasupra se aşază feliile de pere curăţate de coajă şi seminţe, se presară peste ele zahăr brun şi se introduce în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute. Când o scoţi, torni deasupra gelatina dizolvată în apă caldă.

sursa foto: Fotolia

Loading...