Un desert de post rafinat şi simplu pentru toată lumea.

Ingrediente:

250 ml apă minerală
250 g zahăr pudră
100 ml ulei
4 linguri magiun
2 linguri cacao
600 g făină
1 pliculeţ praf de copt

Pentru glazură:

150 g nuci pisate
2 linguri cacao
6 linguri zahăr
1 lingură ulei

Mod de preparare:

Pentru aluatul acestui desert de post, cerni făina într-un vas, adaugi praful de copt, torni apa minerală, zahărul pudră, uleiul, ma¬giunul şi cacaua. Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă rotundă tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Coci în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Pentru glazură, pui într-o crăticioară toate ingredien¬tele, mai puţin nucile, şi laşi la fiert până când compo¬ziţia capătă consistenţa smântânii, amestecând con¬tinuu.

Întinzi uniform nucile pisate şi torni glazura de ciocolată. Tai triunghiuri şi o serveşti acest desert de post rece.

Placinta de post cu nuca si gem

Pandispan de post cu nuci si stafide

Amandina de post

Loading...