Desert de post

Prajitura de post jpeg

Un desert de post rafinat şi simplu pentru toată lumea.

Ingrediente:

250 ml apă minerală 250 g zahăr pudră 100 ml ulei 4 linguri magiun 2 linguri cacao 600 g făină 1 pliculeţ praf de copt

Pentru glazură:

150 g nuci pisate

2 linguri cacao

6 linguri zahăr

1 lingură ulei

Mod de preparare:

Pentru aluatul acestui desert de post, cerni făina într-un vas, adaugi praful de copt, torni apa minerală, zahărul pudră, uleiul, ma¬giunul şi cacaua. Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă rotundă tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Coci în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Pentru glazură, pui într-o crăticioară toate ingredien¬tele, mai puţin nucile, şi laşi la fiert până când compo¬ziţia capătă consistenţa smântânii, amestecând con¬tinuu.

Întinzi uniform nucile pisate şi torni glazura de ciocolată. Tai triunghiuri şi o serveşti acest desert de post rece.

Placinta de post cu nuca si gem

Placinta de post cu nuca si gem

Pandispan de post cu nuci si stafide

Pandispan de post cu nuci si stafide

Amandina de post

Amandina de post