Domnul Lako Arpad ne-a trimis cea mai bună reţetă de preparat chiar în această seară, dovlecei umpluţi.

De ce ai nevoie pentru dovlecei

3 dovlecei

400 g carne tocată

2 cepe

1 morcov

ulei

2 căţei usturoi

sare

piper

2 linguri orez

cimbru

busuioc uscat

marar

foi de dafin

4 roşii

500 ml bulion

1 linguriţă boia

Cum se prepară dovleceii

Speli dovleceii, le tai coditele, apoi în două. Îi cureti din loc în loc, tip zebră, îi scobeşti uşor, păstrezi miezul, şi îi dai cu sare. Căleşti ceapa tăiată mărunt până devine sticloasă, adaugi carnea, boiaua, sare şi piper, după gust. Când carnea devine albicioasă pui miezul de la dovlecei, usturoiul ras şi mărarul tăiat fin. Amesteci, laşi să fiarbă până scade zeama şi presari orezul spălat, laşi să fiarbă puţin şi dai deoparte. Umpli dovleceii, îi aşezi într-un vas, tai roşiile rondele şi le aşezi căpăcele pe dovlecei. Aşezi printre ei cimbru, foi de dafin, busuioc, după gust, toni bulionul şi cu apă, dacă este nevoie, îi acoperi şi îi fierbi la foc domol. Sunt gata când intră fucruliţa cu uşurinţă în ei.

Loading...
Evaluează articolul