Fructele de sezon sunt delicioase şi pot fi adăugate în aproape orice desert. Încearcă o reţetă de dulceaţă de caise cu căpşuni, pentru care ai nevoie de atât de puţine ingrediente!

Ingrediente:

1 kg căpşuni
1 kg caise

1 ½ kg zahăr
1 lingură zeamă de lămâie

Speli fructele cu apă rece. Cureţi căpşunile de codiţe, iar caisele de sâmburi şi le tai pe jumătate. Peste căpşuni presari zahărul şi le laşi deoparte o oră şi jumătate. Ulterior, le amesteci cu o lingură şi le pui pe foc până încep să dea în clocot.

Fierbi căpşunile 5 minute, apoi le laşi la răcit 3 ore. Adaugi jumătăţile de caise şi zeama de lămâie şi pui amestecul pe foc să fiarbă 10 minute, la flacără medie. Laşi dulceaţa deoparte 8 ore sau peste noapte, apoi o torni în borcane şi le închizi ermetic.

Loading...