Dulceaţă de vişine

dulceata de visine jpeg

Dacă vrei să te bucuri în orice moment al anului de aromele fructelor, acum este timpul să faci loc în cămară pentru cele mai gustoase dulceţuri. Încearcă şi o reţetă simplă de dulceaţă de vişine.

Ingrediente

1 kg vişine 1 ½ kg zahăr

Mod de preparare

Speli vişinele, le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Într-un vas cu pereţii groşi pui câte un strat de vişine şi unul de zahăr. Le laşi deoparte 3 ore, până când vişinele îşi lasă zeama şi zahărul se topeşte.

Ulterior, amesteci conţinutul şi-l pui pe aragaz, la foc mediu. Când începe să fiarbă, iei dulceaţa de pe foc şi o laşi deoparte 30 de minute. În felul acesta procedezi de încă 2 ori, după care torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate. Laşi borcanele să se răcească cu susul în jos, acoperite cu o pătură.

Foto: Profimedia