Ecler cu ciocolată

ecler cu ciocolata jpeg

Simplu şi gustos, întotdeauna un desert atrăgător pentru orice vârstă.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat 200 g făină 260 ml apă 80 ml ulei 5 ouă 1 praf de sare

1 cană lapte rece

5 linguri zahăr

2 linguri cacao

1 lingură cu vârf de făină

1 esenţă de rom

50 g unt

50 g ciocolată de menaj neagră şi albă

Mod de preparare

Se fierbe apa cu sarea şi cu uleiul. Când dau în clocot, se ia vasul de pe foc şi se pune făina. Se amestecă bine cu telul, până când aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează ouăle, pe rând. Se pune aluatul într-un poş şi se şpriţează gogoşele cât o monedă. Se coc 20 de minute în cuptorul încins.

Când s-au răcit, se taie (incomplet) un căpăcel.

Pentru cremă se pun zahărul, făina şi cacaua într-un vas, se face o gaură în mijloc şi se toarnă laptele, apoi se amestecă bine. Se fierbe la foc potrivit, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se adaugă esenţa de rom şi untul, se amestecă bine şi se lasă să se răcească. Se umplu gogoşelele cu cremă şi se ornează cu ciocolată neagră şi albă, topită la

bain-marie.