Empanadas sunt foarte populare în America Latina, iar argentinienii le mănâncă înainte de orice masă festivă. Această reţetă este una mai sănătoase, deoarece empanadas sunt coapte, nu prăjite.
Ingrediente:
2 cartofi mari
1 ceapă mare
1 cană de supă de vită
sare
chimen
piper
jumătate de kilogram de vită tocată
1 căţel de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 lingură de amidon din porumb
1 lingură de apă rece
1 pachet de aluat
1 lingură de ulei

Se combină toată ingredientele, în afară de apă şi amidon, într-o cratiţă care se încinge la foc potrivit. Fierbe toate ingredientele până ce cartoful a devenit fraged. Ia-o de pe foc şi lasă ingredientele să se răcească.
Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade şi aşează 2 foi de aluat într-o tavă. Dă-le la cuptor pentru 10 minute.
Scurge lichidul în care s-au fiert ingredientele şi pune-le într-un robot de bucătărie pentru ca totul să se combine. Combină amidonul şi apa într- cană.
Pune pe fiecare bucăţică de aluat câte o lingură din amestec şi lipeşte marginile cu amestecul din amidon şi apă ca să le sigilezi, formând un triunghi.
Dă-le la cuptor până devin aurii şi apoi serveşte-le calde.

Sursa: myrecipes.com

Loading...