Această reţetă este perfectă pentru orice ocazie. Fie că o prepari pentru o seară cu prietenii, sau o cină în doi, aceste pateuri umplute cu carne delicioasă merg la perfecţie cu un pahar de vin roşu. Unde mai pui că dacă îţi rămân, le poţi ambala rapid pentru a le lua la pachet a doua zi.

 

Ingrediente pentru empanadas cu carne de vită:


450 g carne de vită
Ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1 ceapă mare
1 ardei roşu gras
1 ardei chilli
1/2 lingură de boia afumată
1 linguriţă de chimen măcinat
1 lingură de paste de tomato
1 cubuleţ pentru supă de vită
1 ou
500 g făină
1 linguriţe praf de copt
150 g unt
sare
piper


Mod de preparare empanadas cu vită:

Pentru a face aluatul, combină făina cu praful de copt şi 1 linguriţă de sare într-un bol. Răzuieşte untul şi pune-l peste făină apoi amestecă cu degetele. Pune apă rece cât să obţii un aluat omogen, apoi acoperă-l în folie alimentar şi bagă-l în frigider.
Între timp, taie carnea în cubuleţe mici şi pune-o la prăjit într-o lingură de ulei. Prăjeşte-o pentru 1-2 minute şi apoi pune-o pe o farfurie.

Curăţă şi toacă usturoiul şi ceapa. Curăţă şi toacă ardeiul gras şi cel iute şi adaugă-le în tigaie la foc mic. Pune boia şi pudra de chimen şi prăjeşte pentru 10 minute. Adaugă pasta de tomate şi sfărâmă cubul pentru supa de vită. Mai prăjeşte puţin şi adaugă apă clocotită. Pune sare şi piper şi lasă să dea un clocot, apoi mai lasă la fiert pentru 10 minute la foc potrivit până ce lichidul aproape s-a evaporat. Pune şi vita pe care ai scos-o pe farfurie înapoi în tigaie şi încinge cuptorul la 190 de grade.

Împarte aluatul în 14 părţi egale şi formează cerculeţe. Pune o lingură sau 2 din amestecul de vită şi apoi împătureşte marginile, ungându-le cu ou bătut. Pune-le într-o tavă cu hârtie de copt şi unge-le cu ou. Dă la cuptor pentru 30 de minute sau până devin aurii. 

https://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/beef-empanadas/

Loading...