Acest fel de mâncare, originar din Orientul Mijlociu, este uşor de făcut, săţios şi aromat şi poate înlocui oricând preparatele din carne. 

Dificultate medie/ Preparare: 1 h /6 porţii

Ingrediente:

250 g năut

2 căţei usturoi

1 legătură pătrunjel verde

1 legătură coriandru proaspăt

1/2 linguriţă coriandru

1 linguriţă chimion

1 linguriţă sumac

2 linguri făină

sare, piper

ulei, pentru prăjit

Pentru sos

2 linguri pastă de susan (tahini)

50 ml apă rece

2 linguri zeamă lămâie

2 căţei usturoi

100 g iaurt grecesc

sare, după gust

Pentru servit

Lipii

Ceapă roşie rondele

frunze de salată verde

frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Pui năutul într-un vas, îl acoperi cu apă rece şi-l laşi peste noapte să se înmoaie. Îl strecori, îl pui într-un blender şi mixezi până obţii textura bobului de orez. Adaugi usturoiul, pătrunjelul, sarea, piperul, chimionul, sumacul, coriandrul proaspăt şi cel măcinat. Mixaţi din nou până obţineţi o pastă. Transferaţi compoziţia într-un bol, adăugaţi făina şi amestecaţi până ce obţineţi o compoziţie omogenă.

Cu mâinile umezite în apă rece, formaţi mici biluţe pe care le prăjiţi în baie de ulei.

Pentru sosul de susan, mixaţi într-un blender pasta de susan cu usturoiul, apa şi zeama de lămâie. Încorporaţi iaurtul şi condimentaţi cu sare.

Serviţi falafelul în lipii, cu ceapă roşie, frunze de salată şi pătrunjel şi sos de susan.

Loading...