Dacă te-ai săturat de clasicele „crispy strips“ de la fast-food-uri celebre şi vrei o reţetă mai uşoară, dar şi mai sănătoasă, pentru că nu sunt pregătite în baie de ulei, ci la cuptor, iat-o pe cea de fâşii crocante de pui cu sos de muştar pe care ţi-o recomandăm.

Fâşii crocante de pui cu sos de muştar - Ingrediente

Pentru pui
700 g piept de pui dezosat şi fără pielişe, tăiat fâşii
1/2 cană făină
1 1/2 linguriţă pudră de usturoi
2 linguriţe sare
1/2 linguriţă piper
2 ouă
5 1/2 căni fulgi de porumb, uşor fărâmiţaţi sau pesmet
1 lingur pătrunjel uscat
ulei de măsline

Pentru sosul de muştar
1/2 cană iaurt
2 1/2 linguri miere
2 linguri maioneză
3 linguriţe muştar
1 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
sare

Fâşii crocante de pui cu sos de muştar - Mod de preparare

Pentru pui, încingi cuptorul. Unge cu puţin ulei o tavă şi dă-o deoparte. Într-o farfurie adâncă, amestecă făina, pudra de usturoi, sare şi piper. Iar într-o alta bate ouăle.

Într-o farfurie întinsă pune fulgii de porumb sau pesmetul, în amestec cu pătrunjelul. Ia fiecare fâşie de pui, dă-o prin făină, pe ambele părţi. Apoi, dă prin ouă, apoi prin fulgii de porumb, presează puţin, până se îmbracă bine cu acest amestec. Transferă puiul în tavă şi ai grijă să păstrezi spaţiu între bucăţile de pui. Lasă la cuptor, la foc mediu 15-20 de minute

Lasă să se răcească câteva minute, asezonează cu sare dacă vrei şi serveşte cu sosul de muştar pe care îl prepari astfel: amesteci toate ingredientele într-un bol mic şi asezonezi cu puţină sare, după gust. Acoperă şi lasă-l în frigider până îl serveşti cu fâşiile crocante de pui .

http://www.cookingclassy.com/

Copane de pui la cuptor în crustă de pesmet

Piept de pui pane cu sos picant

Peşte pane cu lămâie

Loading...