Fasole cu ciolan afumat
Această reţetă de fasole cu ciolan afumat am primit-o de la Loredana Manz, din Timisoara! Mulţumim, Loredana. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
un ciolan afumat 500 g fasole 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 1 bucăţică ţelină rădăcină 2 roşii 1 morcov frunze de ţelină şi pătrunjel verde 1 lingură făină puţin ulei pentru prăjeală sare
Mod de preparare:
Într-o oală se pune fasolea la fiert în prima apă. După ce clocoteşte puţin se goleşte apa, se adaugă alta curată şi se pune din nou pe foc. Se adaugă ciolanul afumat care a fost spălat şi tăiat felii. Se curăţă morcovul şi ţelina rădăcină, se spală, se dau pe răzătoare şi se pun la fiert în oala de fasole. Când carnea şi fasolea au fiert cam pe trei sfert se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe mici şi roşiile date pe răzătoare. Se sărează ciorba de fasole cu ciolan afumatdupă gustul fiecăruia.
Când este aproape gata fasolea se face prăjeală astfel: într-o tigaie cu puţin ulei se pune la prăjit ceapa tocată mărunt şi când este aproape prăjită se pune o lingură de făină amestecându-se bine. Se ia din zeamă de la fasole şi se adaugă peste prăjeală amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi toată prăjeală se pune în oală. Se mai lasă fasolea cu ciolan afumat puţin pe foc, apoi se adaugă frunzele de ţelină şi pătrunjel tocate mărunt.
Omleta cu fasole verde la cuptor
Omleta cu fasole verde la cuptor
Mancare de fasole verde cu carne de pui