Fasole cu ciolan afumat

IMG 5654 jpeg

Această reţetă de fasole cu ciolan afumat am primit-o de la Loredana Manz, din Timisoara! Mulţumim, Loredana. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.

Ingrediente:

un ciolan afumat 500 g fasole 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 1 bucăţică ţelină rădăcină 2 roşii 1 morcov frunze de ţelină şi pătrunjel verde 1 lingură făină puţin ulei pentru prăjeală sare

image

Mod de preparare:

Într-o oală se pune fasolea la fiert în prima apă. După ce clocoteşte puţin se goleşte apa, se adaugă alta curată şi se pune din nou pe foc. Se adaugă ciolanul afumat care a fost spălat şi tăiat felii. Se curăţă morcovul şi ţelina rădăcină, se spală, se dau pe răzătoare şi se pun la fiert în oala de fasole. Când carnea şi fasolea au fiert cam pe trei sfert se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe mici şi roşiile date pe răzătoare. Se sărează ciorba de fasole cu ciolan afumatdupă gustul fiecăruia.

image

Când este aproape gata fasolea se face prăjeală astfel: într-o tigaie cu puţin ulei se pune la prăjit ceapa tocată mărunt şi când este aproape prăjită se pune o lingură de făină amestecându-se bine. Se ia din zeamă de la fasole şi se adaugă peste prăjeală amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi toată prăjeală se pune în oală. Se mai lasă fasolea cu ciolan afumat puţin pe foc, apoi se adaugă frunzele de ţelină şi pătrunjel tocate mărunt.

Omleta cu fasole verde la cuptor

Omleta cu fasole verde la cuptor

Mancare de fasole verde cu carne de pui

Mancare de fasole verde cu carne de pui

Iahnie de fasole alba

Iahnie de fasole alba