Ingrediente:

1 kg ficăţei de pui
250 ml vin alb sec
4 cepe albe potrivite
100 g nuci zdrobite grosier
150 ml suc de roşii
ardei iute roşu, tăiat julien
3-4 căţei de usturoi
ulei
sare
piper

Pentru decor
pătrunjel

Mod de preparare:

Speli ficăţeii şi îi scurgi. Cureţi ceapa, o speli şi o tai rondele. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa şi ardeiul. Dai deoparte legumele şi prăjeşti aici prăjeşti ficăţeii. Când sunt gata, adaugi ceapa, ardeiul, usturoiul şi sosul de roşii.

Laşi să fiarbă 5 minute şi apoi torni vinul, presari sare şi piper, după gust. După ce a mai clocotit 2-3 minute, dai deopare.
Serveşti mâncărica de ficăţei presărată cu nuci zdrobite grosier şi o decorezi cu frunzuliţe de pătrunjel.

Dificultate mică
5 porţii
Timp de preparare: 1 h

Loading...