Vrei să îţi surprinzi micuţul sau prietenii cu un desert interesant? Pregăteşte-le fluturaşi exotici şi îi vei cuceri!

Ingrediente pentru fluturaşi exotici

Pentru aluat

120 g făină

1 praf de copt

1 praf de sare

70 g zahăr

1 ou

150 ml lapte

5 linguri ulei

1 linguriţă scorţişoară măcinată

Pentru decor

100 g frişcă

jeleu de fructe de forme şi culori diferite

Mod de preparare fluturaşi exotici

Amesteci cu mixerul ingredientele pentru aluat până vei obţine o compoziţie omogenă. Torni aluatul în formele de brioşe, unse cu unt şi tapetate cu folie specială pentru copt şi le coci aproximativ 25 de minute, la foc potrivit.

Scoţi brioşele din forme, după răcirea completă, le adaugi un strat de frişcă şi le ornezi cu figurine de jeleu colorat întruchipând fluturi exotici (sau alte figuri, după imaginaţia fiecăruia).

Loading...
Evaluează articolul