Foccacia rapidă

foccacia rapidă jpeg

Mirosul de pâine caldă este unul dintre cele mai plăcute, aşa că îţi propunem o reţetă de foccacia rapidă. 

Ingrediente

250 g făină

1 linguriţă de sare

1 linguriţă de drojdie uscată

90 ml apă călduţă

3 linguriţe de ulei de măsline

2 linguriţe de rozmarin uscat

Mod de preparare

Amesteci făina cu sarea şi drojdia. Când s-au omogenizat pui apa şi două linguriţe de ulei. Frămânţi până obţii un aluat compact.

Împarţi aluatul în bile de mărime potrivită, după care le ungi bine cu ulei, le acoperi cu folie alimentară şi le laşi sub un prosop la temperature camerei până îşi dublează greutatea. Apoi, pui una dintre bilele de aluat într-o tigaie pe care o poţi pune ulterior la cuptor cu diametrul de 25 cm. Întinzi aluatul cu degetele astfel încât să acopere marginile tigăii. Mai laşi 40 de minute. Preîncălzeşti cuptorul la 220°C.

Dai tigaia la cuptor micşorând temperatura la 180°C. Laşi să se coacă 20-25 de minute. Înainte de a o consuma o mai laşi 15 minute să se odihnească.

Repeţi operaţiunea cu aluatul rămas.

Sursa: The Kitchnn

The Kitchnn