Foitaj cu cremă şi kiwi - Reţeta pas cu pas FOTO

foitaj cu crema si kiwi jpeg

Ai poftă de ceva dulce şi nu ştii ce prăjitură să pregăteşti? Îţi venim în ajutor cu o reţetă, pe care să o faci în 4 paşi simpli.

Foitaj cu cremă şi kiwi - Ingrediente

1 foaie aluat foitaj 500 ml lapte 100 g amidon 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 50 g unt, la temperatura camerei 500 ml frişcă lichidă gem de caise 3 kiwi

Cum se prepară acest foitaj cu cremă şi kiwi

Pasul 1

Întinzi o foaie de copt într-o tavă de cozonac şi aşezi în ea pasul 1 aluatul dezgheţat.

image

Pasul 2

Pentru cremă, combini laptele cu amidonul, cele două tipuri de zahăr şi gălbenuşurile. Încorporezi energic să nu se formeze cocoloaşe, apoi aşezi vasul pe focul mic, amesteci până când se îngroaşă crema şi dai deoparte. Laşi la răcorit şi încorporezi untul. Baţi frişca rece şi, cu o paletă, omogenizezi, uşor, jumătate din ea în cremă, iar restul o pui într-un poş. Răstorni crema peste aluatul din tavă, o netezeşti, dai tava la cuptorul încins şi o ţii până când se rumeneşte pe margini.

image

Pasul 3

Întinzi peste prăjitura răcită gem de caise, după gust, netezeşti şi adaugi frişca din poş.

image

Pasul 4

Speli şi cureţi coaja de la kiwi, apoi le tai feliuţe. Le ţii la scurs şi decorezi cu ele prăjitura. O dai la rece înainte de a o servi.

image