Foitaj cu mango şi frişcă

2 profimedia foitaj mango jpg jpeg

Dacă îţi plac prăjiturile cu cremă şi fructe, te poţi inspira din această reţetă în care mango e vedeta.

Foitaj cu mango şi frişcă

Dificultate medie/Preparare: 40'/1 prăjitură

Ingrediente

500 g aluat foitaj

50 ml ulei

Pentru gemul de mango:

5 mango foarte bine coapte

100 g zahăr

zeama de la 1 lămâie

Pentru frişcă

400 ml smântână pentru frişcă

100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Cureţi mango de coajă şi le tai felii. Le pui la fiert cu zahărul şi cu apa cât să le acopere. Laşi până când se leagă, amestecând din când în când. Când este gata gemul, iei de pe foc, pui zeama de lămâie şi laşi să se răcească înainte de a-l folosi.

Întinzi ambele foitaje. Dintr-unul formezi un cerc cu diametrul de 20 cm, iar din celălalt tai 8 triunghiuri. Le ungi cu ulei şi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor, la 170 °C până devin aurii. Le scoţi şi le laşi să se răcească. Smântâna o dai la congelator 30 de minute, apoi o mixezi până devine frişcă.

Întinzi gemul de mango peste bucata rotundă de blat, pui frişcă, apoi aşezi triunghiurile de foitaj. Decorezi cu zahăr pudră.

FOTO: Profimedia