FOTO Miel cu fasole verde şi cuscus

Couscous with Green Beans and Lamb (step by step) jpeg

Cuscusul este prezent din ce în ce mai mult şi în bucătăria noastră. În salate, garnituri, budinci. Pentru astăzi, am pregătit o mâncare simplă de miel cu garnitură de cuscus.

Dificultate mică Preparare 105' Pentru 4 porţii

Ingrediente

3 cepe de apă

3 căţei usturoi

600 g carne de miel (sau orice altă carne roşie)

3 linguri ulei de măsline

200 g roşii tocate din conservă

sare

piper

1 linguriţă chimen

1 linguriţă scorţişoară

200 g fasole verde

200 g roşii cherry

250 g cuscus

Mod de preparare

Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt. Speli carnea de miel, o usuci cu prosoape absorbante şi o tai fâşii sau cubuleţe. Fasolea o fierbi în apă cu sare.

image

Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa şi usturoiul tocate şi le căleşti. Adaugi carnea şi o laşi până se rumeneşte.

image

Pui roşiile tocate în tigaia cu carne, adaugi 300 ml de apă, condimentezi cu sare, piper, chimen şi scorţişoară şi laşi să fiarbă acoperit, la foc mic, 50 de minute. Mai adaugi apă dacă este necesar.

image

Pui cuscusul într-un vas, torni 250 ml de apă fierbinte sau supă de legume, un praf de sare, amesteci şi acoperi vasul. Laşi 15 minute, după care, cu o furculiţă, aerezi cuşcuşul.

image

Tai fasolea şi roşiile în două, le adaugi în tigaie şi mai laşi 10 minute. Serveşti tocăniţa caldă, împreună cu cuşcuş.

image