Aromă. Savoare într-o farfurie. Frăgezime într-o bucată de carne suculentă şi îmbietoare.

Ingrediente

1 kg pulpă de porc
200 g slănină
100 g unt
3 cepe
6 roşii potrivite
3 linguri ulei
500 ml vin alb
2 crenguţe rozmarin
3 foi de dafin
sare
piper

Mod de preparare

Pasul 1

Pulpa de porc se spală, se curăţă de pieliţă, iar slănina se taie fâşii. Cu ajutorul unui cuţit, se fac găuri în pulpă şi se introduc fâşiile de slănină.
IF90233

Pasul 2

După ce se aşază crenguţele de rozmarin deasupra cărnii, pulpa se leagă bine cu sfoară. Se pune într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi cu piper şi se adaugă untul tăiat bucăţi.
IF90237

Pasul 3

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Roşiile se spală, se taie în patru şi se pun la călit peste ceapă. Se lasă pe foc până când roşiile şi-au lăsat sucul şi s-au înmuiat.
IF90240

Pasul 4

Se toarnă ceapa cu roşii peste pulpă, se adaugă foile de dafin şi vinul. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră. Se scoate folia şi se mai lasă 30 de minute ca să se rumenească. Se serveşte caldă, alături de un pahar cu vin alb.
IF90244

sursa foto: Image Food

Loading...