Eşti obişnuită să faci rulade dulci umplute cu tot felul de creme. Dar ce-ai zice dacă ai prepara o ruladă-aperitiv foarte delicioasă, cu care să-i dai gata şi pe cei mai mofturoşi
musafiri?

Ingrediente

500 g cartofi
150 g făină
2 ouă
1 linguriţă sare
200 g cârnaţi uscaţi
1 legătură pătrunjel verde
1 gălbenuş
1 linguriţă seminţe de chimen

Mod de preparare

Speli ­cartofii bine şi îi pui la fiert în apă cu sare. Scurgi apa, îi laşi să se răcească, îi cureţi de ­coajă, după care îi faci ­piure.
pasul 1

Adaugi în piure ouăle, ­făina cernută, ­sarea şi frămânţi un aluat omogen. Aşezi aluatul pe un şervet presărat cu făină şi îl întinzi în formă de dreptunghi.
pasul 2

Cârnaţii uscaţi îi cureţi de pieliţă şi îi tai felii subţiri. Aşezi ­bucăţile una lângă alta pe foaia de ­aluat, lăsând câţiva ­centimetri pe margini.
pasul 3

Presari pătrun-jelul tocat mărunt, îndoi marginile mai scurte şi, cu ajutorul prosopului, rulezi cu grijă aluatul.
pasul 4

Aşezi rulada într‑o tavă unsă, o ungi cu gălbe-nuşul bătut şi o presari cu chimen. O introduci în cup-torul preîncălzit pen-tru 30‑40 de minute. O poţi servi caldă sau rece, cu brânză.
pasul 5

Loading...