Ingrediente:

1 cub drojdie proaspătă (25g)
1 lingură de zahăr
200-300 ml lapte sau apă
1 linguriţă de sare
2 linguri ulei
100 g făină mălai
400 g făină albă

Număr porţii: 4
Timp de preparare: 75 min
Dificultate: mică

Mod de preparare:

Frămânţi ingredientele de mai sus până la obţinerea unui aluat de consistenţă normală, până când porozitatea acestuia este uniformă. Lasă aluatul astfel preparat la odihnit 10-15 minute, îl mai frămânţi puţin, după care îl modelezi.

În funcţie de consistenţa aluatului, poţi pune pâinea fie în tăvile de cozonac (în cazul în care aluatul este mai moale), care au fost unse cu ulei şi tapetate cu făină, fie direct în tava de aragaz (când aluatul este mai tare - precum cel de pâine), care a fost unsă cu puţin ulei. Lasă aluatul modelat după dorinţă la dospit în tăvi până când, atunci când îl apeşi cu degetul, acesta revine la forma iniţială.

Înainte de introducerea în cuptor, bucăţile se stropesc cu apă puţin călduţă.

Loading...