Frigărui cu muşchiuleţ de porc şi legume

frigarui muschiulet de porc jpeg

Dacă eşti adepta preparatelor la grătar, cu siguranţă ai încercat diverse tipuri de frigărui. Însă cele pe care ţi le prezentăm azi au un plus de savoare, graţie muşchiuleţului de porc bine făcut pe jar. Legumele precum ceapa sau dovlecelul completează preparatul şi îi dau un plus de aromă.

Ingrediente

1 muşchiuleţ de porc 200 g bacon 1 dovlecel 1 ceapă sare piper 4-5 căţei de usturoi, zdrobiţi zeamă de lămâie 1-2 linguriţe de ulei de măsline leuştean pentru decor

Mod de preparare

Cureţi muşchiul de pieliţe şi-l tai cubuleţe. Speli dovlecelul, apoi îl tai rondele potrivite. Cureţi ceapa, o speli şi o tai ca pe dovlecel.

Pui pe ţepuşe, alternând, carne, bacon, ceapă, dovlecel şi iar carne, bacon, ceapă, dovlecel până termini toate ingredientele. Dai cu sare şi piper fiecare frigăruie şi le pui pe toate pe grătarul încins. Le laşi să se frigă frumos pe fiecare parte şi dai deoparte.

Serveşti frigăruile cu sos de usturoi preparat astfel: amesteci usturoiul zdrobit cu ulei de măsline, adaugi câteva picături de zeamă de lămâie, omogenizezi, apoi stropeşti frigăruile cu sosul obţinut. Dacă preferi, la final poţi adăuga leuştean, ca decor. Foto: Profimedia