Friptură de porc cu legume

friptura de porc cu legume jpeg

Alcătuirea meniului zilnic poate fi o probă de foc pentru multe gospodine. Noi avem pentru voi acel fel de mâncare care ar chema la masă orice gurmand. O friptură de porc cu legume este exact ce trebuie pentru un prânz delicios, într-o zi de octombrie.

Friptură de porc cu legume - Ingrediente

1 kg pulpă de porc 2 cârnaţi afumaţi 1 morcov 300 g ciuperci câteva fire pătrunjel verde 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 500 ml suc de roşii 500 ml vin roşu 50 ml ulei

Friptură de porc cu legume - Mod de preparare

Tai pulpa de porc şi cârnaţii felii. Toci ceapa şi usturoiul. Torni uleiul la încins. Aşezi într-o tigaie feliile de pulpă de porc şi le căleşti 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoţi şi pui în loc feliile de cârnaţi. După ce s-au prăjit puţin îi scoţi şi-i dai deoparte. Căleşti în uleiul rămas ceapa şi usturoiul, iar când ceapa devine sticloasă pui ciupercile tăiate în patru şi ardeiul iute întreg. Laşi pe foc până se evaporă apa de la ciuperci. Tai morcovul şi ardeiul gras cubuleţe. Pui într-o cratiţă carnea de porc, feliile de cărnaţi, ciupercile, ceapa, morcovul, ardeii, sucul de roşii şi vinul. Dai cratiţa la cuptor până când furculiţa intră uşor în carne. Înainte să serveşti, presari pătrunjel tocat.