Friptură de pui la tavă

friptură de pui la tavă jpeg

Dificultate medie

3-4 porţii

1 h

Îţi propunem o reţetă savuroasă şi aspectuoasă, pe care o poţi pregăti rapid! Ai nevoie doar ingrediente uşor de găsit în orice bucătărie. Pe cât de simplă, pe atât de bună!

Ingrediente

1 pulpă pui

1 piept pui

2 cepe

6-7 căţei de usturoi

sare

piper măcinat

piper boabe, după gust

6 felii de pâine veche

2 linguri de ulei

150 ml de supă de pui sau de legume

2-3 feliuţe de unt

boia, după gust

pătrunjel

cartofi natur

Pas 1

image

Tai pieptul de pui în două şi îndepărtezi pielea de pe el şi de pe pulpă. Le dai cu sare şi piper, după gust, le rumeneşti pe ambele părţi în ulei încins, apoi le scoţi pe un platou.

Pas 2

image

Mărunţeşti ceapa şi usturoiul, tai pâinea cubuleţe, apoi le căleşti în acelaşi ulei, până când ceapa şi usturoiul devin sticloase.

Pas 3

image

Pui carnea rumenită peste ingredientele din vas, presari boabe de piper şi boia, după gust şi torni supa. Acoperi şi laşi pe focul mic până scade uşor sosul.

Pas 4

image

Le răstorni din tigaie într-un vas termorezistent, pui 2-3 feliuţe de unt şi dai tava la cuptorul încins până când carnea este pătrunsă bine. Serveşti friptura alături de cartofi natur şi presărată cu pătrunjel.