Friptură de viţel pe pat de legume

Steaks with Onions jpeg

Legumele, în combinaţie cu carnea sau peşte, desăvârşesc gustul oricărui preparat şi sunt perfecte pentru silueta ta.

Ingrediente ● 2 antricoate de viţel ● 3 linguri ulei ● 1 lingură unt ● sare ● piper ● 4-5 cepe mici ● 4-5 căţei de usturoi ● 2 morcovi ● ½ ţelină

Dai carnea cu sare şi piper, după gust şi o prăjeşti în 2 linguri de ulei încins amestecat cu unt. O laşi câteva minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de bine făcută o vrei şi o dai la cuptorul încins 15 minute. O scoţi şi o ţii acoperită.

Cureţi cepele şi usturoiul, la fel procedezi cu morcovii şi cu ţelina, apoi le tai fâşiuţe. Întinzi hârtie de copt într-o tavă, pui legumele, le stropeşti cu restul de ulei, le presari cu sare şi piper, după gust şi le dai la cuptorul încins. Le ţii 15-20 de minute.

Dacă vrei, cepele le poţi coace pe grătarul încins. Serveşti antricoatele pe pat de legume.